У Львівській міськраді сподіваються отримати ділянку під новий полігон для сміття

new-34783
Фото з відкритих джерел.

Після п’яти років від часу Грибовицької трагедії питання перейшло з політичної площини у практичну.

У коментарі для «Еспресо.Захід» розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зараз маємо дуже серйозний прогрес у співпраці між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів і обласною адміністрацією. Вже було декілька робочих нарад з Максимом Козицьким і міністром, на яких знайшли повне порозуміння. Розробили чіткий план дій і визначили конкретні ділянки під полігони. І, думаю, у найближчому часі ми вийдемо на фіналізацію наших спільних рішень. Зараз пан Козицький та пан Абрамовський зайняли державницьку позицію у цьому питанні. Вони реально вникли в проблематику і взялись її вирішувати», – зазначив мер Львова.

Робоча група вже здійснювала виїзди на територію і в загальному вона підходить для міста.

«Сподіваємось, що матимемо оформлену документацію на осінь цього року. Площа під полігон буде більше 50 га. Нам цього вистачить, певне, на наступні 50 років. Ще добре, що вона у віддаленому місці, де до найближчих населених пунктів значна відстань. Бо завжди, коли виділяли якусь ділянку, наступного дня на ній починались протести. Спеціально створені – бо це велика політика», – додав Андрій Садовий.

Також він висловив сподівання, що проблема зі сміттям буде вирішуватись не лише для Львова, але й для цілої області загалом.

Інформацію про те, що питання полігонів ТПВ не лише для міста, але й для області, зрушило з мертвої точки, підтвердили також у Львівській ОДА.

«Наразі розробляється технічна документація щодо ділянки, яка може перейти місту під полігон. Там є достатньо великий шматок землі. Зараз там проводиться інвентаризація, далі мають присвоїти кадастровий номер, провести дослідження геології та геодезії. І у випадку, якщо вона підходитиме за усіма параметрами, то визначимо площу, яка потрібна, та відбудеться її передача місту»,—зазначив заступник голови обладміністрації Юрій Бучко у коментарі для «Еспресо.Захід».

Чиновник зазначив, що процеси підготовки ділянки та передачі її Львову можуть тривати близько чотирьох місяців.

Також він нагадав, що на Львівщині розроблений регіональний план поводження з ТПВ, де передбачено п’ять полігонів: це і той, що для Львова, і вже чинні, і ті, які мають створювати наново. Цей документ досі перебуває на затвердженні у міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: