У школах і садках Львова навчатимуть безпеці руху за британським прикладом

безпека руху

6 травня, КУ Інститут міста спільно із ГО «Імпакт» та Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова представили оновлений Освітній пакет із безпеки дорожнього руху, що містить інтерактивні матеріали, розроблені у Великій Британії та Східній Європі.

6 травня, КУ Інститут міста спільно із ГО «Імпакт» та Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова представили оновлений Освітній пакет із безпеки дорожнього руху, що містить інтерактивні матеріали, розроблені у Великій Британії та Східній Європі, - пишуть у пресслужбі ЛМР.

Як зазначають організатори, згідно із статистичними даними, станом на 2021 рік кожен п’ятий постраждалий у ДТП - дитина віком до 18 років. А відтак, девізи, що є основою пакету, можуть запобігти небезпеці серед дітей:

«Зупинись, подивись, послухай»;

«Будь видимим – будь у безпеці».

«Ми, як місто, маємо забезпечити право дітей та молоді бути почутими, бути в безпеці, отримувати справедливе ставлення та захист. Це основні пріоритети міста у межах ініціативи UNICEF «Львів, громада дружня до дітей та молоді», яка діє у місті із 2018 року. Ми переконані, що така співпраця дозволить не лише інформувати про актуальність теми, але й вкотре нагадати про відповідальність з боку і водіїв, і пішоходів», - зазначив Олександр Кобзарев, керівник КУ Інститут міста.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова поширив інформацію про онлайн-навчання серед усіх дошкільних та шкільних закладів освіти, тому діти зможуть вивчати правила безпеки дорожнього руху за новими інтерактивними матеріалами. Їх педагоги можуть використовувати на уроках у формі гри, у літніх таборах чи позакласній роботі.

«Для того, щоб достукатися до дітей, аби після навчання вони справді використовували отримані знання у власному житті, тези та повідомлення мають відповідати їхньому віку. На цьому акцент нашого Освітнього пакету - донести до дитини так, аби вона засвоїла цей урок на все життя» - підсумувала засновниця ГО «Імпакт» Оксана Романуха.

Усі охочі вчителі та учні можуть долучитись до впровадження Освітнього пакету, звернувшись до директора освітнього закладу та отримавши доступ до відеоматеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: