Львівський органний зал запрошує на травневі концерти

орг зал

Травень дарує не лише гарну та сонячну погоду, а й чудові новини. Львівський органний зал гостинно відкриває свої двері для спраглих поціновувачів якісної музики. Барокові хіти, аргентинське танго, джазові п’єси Мирослава Скорика та навіть «Секрет опери» – таким буде завершення цієї весни.

Львівський органний зал вже на найближчих вихідних запрошує львів’ян на відкриття нової виставки із загадковою назвою «Відсвіт». Авторка акварелей Олена Іванишин звертає увагу на те, що людина – наче маленьке дзеркало, у ній відображається все розмаїття Всесвіту. Художниця зазначає: «Природа акварелі допомагає розкрити ефемерність та емоційність людської душі».

Зазирнути глибше буде нагода з 9 травня по 4 червня у галереї органного залу. Відкриття о 18:00.

9 та 10 травня о 19:00 нова програма від солістів Світлани Позднишевої (фортепіано) та Адріана Боднара (скрипка). «Amazing baroque» – це музика, що розмовляє напряму із серцем. Кожен твір у цій програмі – шедевр барокової чуттєвості та пристрасності.

Академічний камерний хор «Кантус» у Львові! Музика Золтана Кодая, Богдани Фроляк, Бориса Лятошинського та Іштвана Мартона у виконанні унікального колективу, що за свою 35-річну історію підкорив сотні сцен в Україні та за кордоном. Концерт «Паралелі» відбудеться 15 травня о 19:00.

Цьогоріч увесь світ святкує 100 років з дня народження видатного аргентинського композитора Астора П’яццолли. Створений ним стиль Nuevo tango – це суміш танго, джазу та класики, що нікого не залишить байдужим. У виконанні Адріана Боднара, Модеста Менцинського та Андрія Макаревича прозвучить цикл «Пори року в Буенос-Айресі». Ця музика не про зміни в природі, а про зміни в людині. Чотири танго, чотири людські історії, 16 та 23 травня о 19:00.

Кінець місяця подарує відвідувачам не менш яскраві творчі імпрези:

28 травня у виконанні Dovhan & Zubko Piano Duo слухаємо обробки джазових п’єс легенди української музики Мирослава Скорика.

29 травня чарівне сопрано Наталія Степаняк у супроводі камерного оркестру Тернопільської філармонії під батутою Олени Єфремової подарують вам вечір світових оперних хітів. Не обійдеться без секретів та сюрпризів!

30 травня компанія з п’яти видатних українських музикантів зіграють для вас відомі квінтети Моцарта та Вебера, а також «Кларнеттіно» сучасного композитора Анджея Кукола, яке прозвучить в Україні вперше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: