На Львівщині очікують зростання захворюваності на коронавірус

2884260-virus01
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.  

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Ситуація дещо стабілізувалася, проте ми не втрачаємо пильність. Ми пройшли святковий період, коли збільшилася мобільність населення, що може призвести до збільшення кількості захворювань уже наступного тижня. Тому робота системи охорони здоров’я спрямована на те, щоб не втрачати пильність та в будь-яку пору бути готовими до надання медичної допомоги», - розповів Орест Чемерис.

За вчорашню добу було госпіталізовано 116 осіб. Загалом у стаціонарах Львівщини перебуває на лікуванні 1794 пацієнтів. З них 178 перебуває в реанімаціях, 48 на апаратах ШВЛ.

Найбільш заповненими є Львівська обласна інфекційна лікарня – 122 пацієнти, Центр легеневого здоров'я – 138, Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих – 169, ЛШМД – 239, 1-а міська клінічна лікарня – 96, 8-а міська клінічна лікарня – 121 пацієнт. У районах це традиційно Стрийська міська лікарня – 131 пацієнт, Стебницька міська лікарня – 92, Новояворівська районна лікарня №1 імені Юрія Липи – 82 пацієнти.

Завантаженість ліжкової мережі станом на сьогоднішній ранок становить 37,3%. Загалом для пацієнтів з коронавірусом в області виділено 4775 ліжок, з них понад 4300 забезпечені киснем.

«Коефіцієнт виявлених випадків становить 14 при граничному показнику – 20, кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення – 38. Заповненість ліжок з киснем становить 43% при граничному показнику - 65%.  Тобто, ми ніби маємо хороші показники, але розуміємо, що впродовж двох останніх тижнів в нас було збільшення мобільності населення і відповідно контактів», - додав Орест Чемерис.

Він нагадав, що коронавірус може мати різні симптоми, а також ускладнення після перенесеної хвороби.

«Відсутність смак і нюху не стало основним симптомом коронавірусу. Навіть наявність катаральних явищ, якими як правило люди нехтують, може бути першими проявами коронавірусу. Ми також констатуємо що багато людей, які переносять коронавірус, особливо в середніх і тяжких формах, мають постковідні ускладнення, які виражаються у загальній слабкості, також це неврологічні прояви та серцево-судинні захворювання. Це стосується людей молодого і середнього віку, які раніше не скаржилися на здоров’я. Але після коронавірусу у них розвиваються постковідні і супутні захворювання, яких раніше не було», - розповів директор департаменту.

За попередню добу було провакциновано понад 2700 осіб. Загалом, на Львівщині уже провакциновано 55,5 тисяч осіб. З них вакциною Covishield (AstraZeneca) – близько 39 тисяч осіб, CoronaVac– понад 3 тисячі, Pfizer – 2 тисячі, AstraZeneca-SKBio – близько 12 тисяч.

«Мобільні бригади справляються з навантаженням і ми маємо можливість вакцинувати як осіб, які запрошуються до пунктів щеплень так і колективи, які зголошуються», - розповів Орест Чемерис.

Випадки ревакцинації на Львівщині наразі поодинокі.

«Ми лише наближаємося до періоду ревакцинації. Перші щеплення почали робити  25 лютого, відповідно 25 травня ми будемо починами ревакцинацію, тобто планову вакцинацію для осіб, які отримали вакцину Covishield», - пояснив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: