Поліцейські конфіскували чорнобильську горілку

_108212544_mediaitem108212543
Фото з відкритих джерел.

Українські правоохоронці конфіскували партію горілки «Атомік», виготовленої з яблук, вирощених у Чорнобильській зоні.

Про це пишуть BBC.

Виробник - «Чорнобильська спиртова компанія» - повідомив, що 19 березня вилучили півтори тисячі пляшок «Атомік». Їх доставили до прокуратури Києва.

Правоохоронці забрали партію з вантажівки на спиртозаводі у Карпатах.

Наразі вони очікують результатів розслідування, але заявляють, що точна причина конфіскації - невідома, партію збиралися відправити до Великої Британії.

«Схоже, нас звинувачують у використанні підроблених акцизних марок», - пояснює професор Джим Сміт, один з засновників компанії.

Після багаторічного вивчення Зони відчуження, вчений разом з українськими колегами заснував компанію «Чорнобильський спирт».

«Але це не має сенсу, тому що пляшки призначені для британського ринку і маркуються акцизними марками Великої Британії», — додав Сміт.

Підприємством, яке виробляє «Атомік», керують вчені.

Вони працюють у Чорнобильській зоні, на якій після аварії 1986 року сільське господарство заборонене.

Дослідники вирощують експериментальні культури, намагаючись з'ясувати, чи можна з чорнобильських продуктів виготовити безпечні для споживання товари.

Компанія планує пустити частину прибутку на допомогу українцям, зокрема мешканцям Народичів, які постраждали від впливу ядерної катастрофи.

Доктор Геннадій Лаптєв, один із співвласників компанії та чорнобильський «ліквідатор», який працював там у перші тижні після аварії, зазначив: «Ми сподіваємось, що питання буде вирішене і ми зможемо продовжувати роботу, намагаючись допомогти людям, які постраждали від аварії на ЧАЕС».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: