Топ міні-серіалів, які варті вашої уваги

e263a892ed10a7c66ba0303c56ef376d

Якщо ви любите серіали, але немаєте на них часу, судова альтернатива – міні-серіали, які можна подивитись за декілька вечорів.

 Ферзевий гамбіт 

Жанр: драма.

Події серіалу, заснованого на однойменному творі американського письменника Волтера Тевіса, розгортаються навколо Бет Гармон, що опинилася в дитячому притулку в Кентуккі. Замкнута і похмура Бет випадково відкрила в собі дивовижну здатність до гри в шахи, а також непомітно пристрастилася до транквілізаторів, а пізніше і до алкоголю. Переслідувана особистими демонами і опинившись на слизькій доріжці наркозалежності, героїня вступає в доросле життя з єдиною метою — досягти успіху в світі шахів, де домінують чоловіки.

Кадр з серіалу.

Добрі передвісники

Жанр: комедія, фентезі.

Екранізацію роману Ніла Геймана і Террі Пратчетт «Добрі знамення» шанувальники чекали довго, і в 2019 році історія про дружбу ангела і демона нарешті втілилася на екранах. Серіал викликав не тільки захоплення у телеглядачів, а й щире обурення у багатьох християн, які навіть вимагали заборонити його показ.

Сюжет розповідає про ангела Азірафель і демона Кроулі, які живуть на Землі в наші дні і радіють життю, поки не народжується Антихрист, що загрожує всьому людству апокаліпсисом.

Кадр з серіалу.

Записки юного лікаря

Жанр: комедія, драма.

У неспокійний революційний час юний лікар Володимир Бомгард прибув у маленьке село, де взявся лікувати місцевих жителів. Головному герою доводиться досить нелегко, адже він змушений стикатися з труднощами своєї професії, а також постійними забобонами пацієнтів. В основу серіалу лягли розповіді письменника М. А. Булгакова.

Кадр з серіалу.

Брати по зброї

Жанр: драма, бойовик, історичний, військовий.

Творці військового міні-серіалу - Том Хенкс і Стівен Спілберг. В основі сценарію художньо-документальні роботи визнаного історика Стівена Амброуза. Дійові особи - солдати роти «Easy». Все починається з тренувального табору, де бійці готуються до служби. У сюжеті висвітлюються операція «Маркет Гарден», Бостонське бій і Арденн операція. Кожен з персонажів має під собою реального прототипу.

Кадр з серіалу.

Останній танець

Жанр: документальний серіал.

Визначний документальний фільм, присвячений Майклу Джордану. Відомий баскетболіст команди «Чикаго Буллз» - жива легенда, він назавжди залишиться яскравою фігурою в історії спорту. Серіал розповідає історію становлення, дозволяє уявити, як складалося життя Майкла Джордана. Особлива увага приділяється останньому сезону гравця в команді «Чикаго Буллз».

Кадр з серіалу.

Олівія Кіттерідж

Жанр: драма.

Це історія життя вчительки Олівії Кіттерідж і її сім'ї, яка охоплює 20-річний період. Будучи суворою людиною, Олівія залишається вимогливою не лише до себе, але і до оточуючих, особливо до своєї сім'ї. А від цього страждає її син, який, на її думку, не такий розумний, як хотілося б, і чоловік став занадто простим. Пронизливий серіал про неможливість сімейного щастя.

Кадр з серіалу.

Привиди будинку на пагорбі

Жанр: драма, трилер, жахи.

Велика родина – чоловік з дружиною і п'ятеро дітей – тривалий час живуть на околицях в похмурому будинку, де, крім них, явно водяться якісь потойбічні істоти. Після багатьох безуспішних спроб якось впоратися з таємничими мешканцями, вони з'їжджають. Якийсь час будинок на пагорбі пустує й обдувається всіма вітрами, втрачений, самотній та зловісний. Минули роки, родині доводиться повернутися - їх приводить сюди одна спільна трагедія, можливо, пов'язана з минулим. Привиди все ще живі і голодні. Людей чекає нова битва - і не тільки з потойбічними силами, а й один з одним, і з власними страхами та спогадами.

Кадр з серіалу.

Вейн

Жанр: комедія, пригоди.

Головна тема проекту від YouTube Originals – підлітковий бунт. У цьому похмурому панківському серіалі-коміксі знайшлося місце всьому: яскравим персонажам, ульотним пригод, річкам крові і морю добірного чорного гумору. Унікальне поєднання жорстокого бойовика і глибокої драми.

Десять серій розповідають про пригоди двох неврівноважених підлітків Вейна і Дел, які вирушили на мотоциклі з Бостона до Флориди. За цей час глядач встигає не раз від душі посміятися і жахнутися від усього, що побачать герої, і що буде з ними відбуватися.

Кадр з серіалу.

Удавання

Жанр: трилер, драма, кримінал.

У центрі сюжету мати, яка все життя доглядає за хворою дитиною і викликає захоплення у всіх навколишніх. У її доньки цілий букет всіляких невиліковних хвороб, тільки ось всі вони лише уява матусі з серйозним психологічним захворюванням. Ставши підлітком, донька зрозуміла, що не може так жити і вирішила збунтуватися.

Кадр з серіалу.

Пастка-22

Жанр: драма, комедія, кримінал, військовий.

Оригінальний трагікомічний антивоєнний серіал, дивитися який дуже смішно і водночас нестерпно сумно. Це якісно знятий і красивий проєкт з колоритними героями, що розповідає про потворності війни і про те, як сильно вона змінює людей проти їхньої волі.

Серіал знятий за мотивами однойменного роману, що вийшов в 60-их роках минулого століття. Головний герой – молодий чоловік, який потрапив на війну і намагається просто вижити. Всіма силами намагаючись уникнути участі в бойових польотах, він вдається до найвинахідливішим і комічних хитрощів, а на тлі його пригод йде жорстока війна, яка показана дуже реалістично.

Кадр з серіалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: