З'явилося фото 22-тонної ракети, що падає на Землю

ракета

Китайська 22-тонна ракета-носій Long March 5B,яка вийшла з-під контролю при запуску, може впасти на Землю протягом вихідних.

За прогнозами, він увійде в атмосферу приблизно 8 травня, але точний час і місце поки ніхто сказати не може. Ці дані будуть відомі за кілька годин до осені. Тим часом з'явилися перші фотографії об'єкта, що падає, зроблені телескопом.

Фото падіння ракети на Землю з'явилося на сайті віртуального телескопа, - пише РБК-Україна.

Що відомо про потенційно небезпечну ракету

Відомо, що об'єкт важить 22 тонни, має довжину 30 метрів і ширину 5 метрів. Швидкість його руху становить 29 000 кілометрів на годину, тому фахівці поки не можуть передбачити, куди саме впадуть уламки.

Китайська ракета була запущена на орбіту 29 квітня, але пізніше вона стала некерованою. Шлях польоту відстежується Пентагоном і, як кажуть, входить в атмосферу планети приблизно 8 травня.

«Вхід відбуватиметься на одній із показаних тут наземних доріжок. Ще зарано визначати значний слід уламків», - повідомляє Аерокосмічна корпорація.

Експерти припускають, що виходячи з нинішньої орбіти ракети, її уламки можуть впасти в Нью-Йорку, Мадриді, Пекіні або навіть на півдні Чилі або Веллінгтона, Нью-Йорк.

Фахівці побоюються, що уламки можуть впасти в якомусь селі, що призведе до втрати життя. Більш того, в результаті останнього запуску Long March, в травні 2020 року, уламки ракети впали на села Кот-д'Івуар. На щастя, жертв на той момент не було.

При цьому речник МЗС Китаю Ван Веньбін під час брифінгу в п'ятницю запевнив, що уламки ракети «навряд чи зашкодять людям на Землі».
Раніше повідомлялося, що відомо про падіння китайської ракети на Землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: