На Донбасі окупанти п'ять разів порушували "тишу"

630_360_1574316850-246
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

З початку доби зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Поблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру.

Неподалік селища НОВГОРОДСЬКЕ російські окупанти здійснили обстріл у бік позицій наших захисників із великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Біля МАР’ЇНКИ противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а у передмісті селища ЗОЛОТЕ-4 – зі станкових протитанкових гранатометів.
У районі АВДІЇВКИ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували понад 43 гектари території та передали на знищення 57 вибухонебезпечних предметів.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Протягом минулої доби, 7 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу ПІСКІВ. Біля населеного пункту ШУМИ противник вів вогонь з артилерійських установок 122 калібру, мінометів 120 калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу НОВГОРОДСЬКОГО окупанти здійснили обстріл з мінометів 120 калібру.
З великокаліберних кулеметів окупанти здійснили обстріл у напрямку населених пунктів ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ ТА НЕВЕЛЬСЬКЕ, а біля АВДІЇВКИ – ще й з ручних протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ російські загарбники вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля ВОДЯНОГО – ще й з підствольних гранатометів.

У районі населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.
Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: