Які вони, наші мами: 10 фільмів до Дня Матері

mamam
Фото: Всвіті

Мами — це супергерої, які по-своєму рятують світ, бо намагаюся привести у нього найкращих людей. Вони бувають надто наполегливі, надокучають своєю турботою чи контролюють все, від оцінок до вибору друзів. Та, вже дорослими, ми розуміємо — все робилося заради нашого виховання.

Навіть, якщо десь ми не згодні з методами, та хіба можна критикувати, коли сам уявити не можеш, як мами все встигають? Відносини, діти, робота, друзі, особисті захоплення, відпочинок — всім цим може вправно жонглювати тільки супергерой, а, точніше, героїня. Саме про них ця добірка фільмів, про таких різних, але люблячих мам:

1. «Я не знаю Як вона робить це» (I Don’t Know How She Does It, 2011)

Популярна американська комедія з Сарою Джесікою Паркер у головній ролі. Актриса, найвідоміша роль якої, це серіал «Секс у великому місті» — постає перед глядачами у зовсім іншому образі. Це мати і бізнесвумен, яка встигає більше, ніж хтось може уявити.

Героїня будує успішну кар’єру менеджера на біржі. Щодня до її обов’язків бонусом йдуть нерви через операції з мільйонами доларів. А після робочого дня — вона щоразу повертається до чоловіка та двох дітей. Діти — вимагають не менше часу і сил, ніж робота, але жінка не збирається поступатися у жодній сфері свого життя.

2. «Ерін Брокович» (Erin Brockovich, 2000)

Цього разу у головній ролі, не менш чарівна акторка Джулія Робертс. Це фільм, заснований на реальній історії реальної жінки. До слова, справжня Ерін навіть з’являється в одній сцені фільму, як офіціантка у кав’ярні!

Хто вона? Енергійна та надто емоційна красуня, життя якої склалося не найпростішим чином. З її складним характером мало хто може змиритися, тому, вже двічі розлучена жінка сама виховує трьох дітей. Вона терміново шукає роботу, адже треба утримувати самостійно велику родину. І, хоч освіти чи досвіду в Ерін немає, проте є наполегливість, кмітливість і прагнення дати дітям все що потрібно.

Одного разу, в машину жінки врізається дорога іномарка. Спілкуючись з адвокатом по справі, вона вмовляє взяти її на роботу. Взявшись на стажуванні за першу справу, жінка одразу виходить на докази забруднення довкілля величезною корпорацією. Починається робота юридичної фірми над цією справою, і Ерін повністю віддається роботі. Навіть новий хлопець не зміг її відволікти, і коли він зрозумів, що не впорається з роллю няньки трьох дітей — йде від Ерін. Проте, жінка боролася не дарма, бо вона не тільки отримала хорошу роботу, але й допомогла сотням потерпілих отримати компенсації.

3. «Там, де серце» (Where the Heart Is, 2000)

Знову в ролі матері акторка світового рівня — ще зовсім юна Наталі Портман. Не всі стають матерями в дорослому віці. Ця 17-річна красуня вже на 8 місяці вагітності. Їй здається, що все буде добре, але одного дня хлопець залишає її на вулиці з 5 доларами в кишені та без речей. Дівчина розгублена, і поки не вигадає, що робити далі, переховується в гіпермаркеті. Там вона облаштовує з речей магазину собі житло, а щоранку, перед відкриттям, розкладає все по місцях.

І скільки б життя ще не підкидало дівчині випробувань — вона тепер мама, а значить, знайде сили впоратися з усім.

4. «Тому що я так хочу» (Because I Said So, 2007)

Because I Said So

Якщо мама бажає своїй донці щастя, то ніхто не завадить втілити бажання в реальність, навіть, сама донька. У цієї героїні аж три дорослі доньки, дві з яких вже знайшли свою другу половинку. А третій не щастить, тому мама вирішує самостійно знайти їй ідеального чоловіка. Починає жінка з оголошення від імені доньки на сайті знайомств.

Фільм вартий уваги, хоча б через акторський склад, з такими знаменитостями, як Дайан Кітон та Менді Мур, Лорен Грем та Пайпер Перабо, Стівен Коллінс, а ще Метт Шампейн і Колін Фергюсон.

5. «Мачуха» (Stepmom, 1998)

Бути хорошою мамою можна, навіть, не для своїх дітей. У головній ролі неймовірна Джулія Робертс, якій випала нелегка роль мачухи. Її новий чоловік має двох дітей, яким жінка хоче стати другою матір’ю. Проте, самі діти з цим не збираються миритися, їм достатньо і рідної матері, яка теж вороже налаштована до нової пасії колишнього чоловіка.

Рідна матір змінює своє ставлення до мачухи, коли дізнається про свою смертельну хворобу. Адже, коли вона помре — ця жінка стане їх єдиною мамою. Тепер всі зацікавлені в тому, аби діти впустили мачуху в своє життя.

6. «День матері» (Mother’s Day, 2016)

MD_07608.CR2

Дженніфер Еністон та Джулія Робертс у головних ролях — стали запорукою популярності фільму. Стрічку також перекладають як «Нестерпні матусі», але це калька з російської. Чому вони при перекладі стали нестерпними, не зрозуміло, адже оригінальна назва дуже проста — День Матері. Той день, який насправді є випробуванням дня усіх, навіть для матусь. Бо часто цей день вимагає нервів, уваги, терпіння. Інколи, треба визнати, що найкращі подарунки жінки дарують собі самі. Адже саме вони пам’ятають, чого справді не вистачає їм для щастя.

7. Шалена п’ятниця (Freaky Friday, 2003)

Фільм про непрості відносини матері та доньки-підлітка, поданий у форматі комедії. Матір зовсім не розуміє свою доньку, а донька не може довести свою точку зору матері. Вони сваряться, сперечаються, а тут ще й весілля матері скоро, яке теж змушує всіх нервувати.

Як цим двом порозумітися? Доля придумала кумедний спосіб, як кожна зможе побачити світ очима іншої: одного разу вони прокидаються в тілі одна одної. Однак, зрозуміти, як повернутися назад, потрібно швидко. Адже вже в суботу матір виходить заміж. Роль мами виконує Ліндсі Лохан, що є ще однією причиною подивитися фільм.

8. «Чого чекати, коли чекаєш на дитину» (What to Expect When You’re Expecting, 2012)

Акторський склад вже викликає зацікавлення: Дженніфер Лопес та Камерон Діас, а ще Джо Манганьєлло, Елізабет Бенкс і Анна Кендрік.
Фільм розповідає історію кількох різних пар, у яких тепер є дещо спільне — всі вони чекають народження дитини. При чому, кожен сприймає цю новину по-своєму, та по-різному долає складнощі й пристосовується до нових реалій життя. Переглянувши цю стрічку, згадаєте, що ідеальними батьками стають не за один день.

9. «Ніч відпочинку для мам» (Moms’ Night Out, 2014)

Ростити і виховувати дітей — буває важче, ніж керувати величезною корпорацією. Бо в корпорації у тебе сотні помічників, а у материнстві тільки сотні завдань. І, чим більше дітей, тим більше клопотів та нервів. Головна героїня не витримала такого постійного навантаження, і вирішила влаштувати собі ніч відпочинку. Вона з радістю відгукнулася на пропозицію подружок піти розважатися. Одягнувши найкраще вбрання та високі підбори, жінка відправляється до своїх подруг. І навіть не підозрює, які пригоди її чекають, через дітей, залишених вдома.

10. «Дівчата Ґілмор» (Gilmore Girls, 2000-2007)

Якщо добірки фільмів вам мало, то цього серіалу точно вистачить надовго. Головні героїні — це одинока матір та її зразкова донька. Разом вони живуть в маленькому містечку, будують відносини і змінюють своє життя на краще. Звісно, не без складнощів, але куди ж без них, коли виховуєш підлітка?

Зберігайте добірку, щоби подивитися фільм разом з мамою, чи просто надихнутися атмосферою Дня Матері.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: