У Львові вирубають 26 гектарів лісу для розширення кладовища

кл
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Через потребу додаткових місць для поховання у Львові планують розширити Голосківське та Сихівське кладовища. Йдеться про додаткові 26 га.

На 10 га планують збільшити Голосківське кладовище, а також на 16 га Сихівський цвинтар, повідомляє zaxid.net.

Після приєднання нової території Сихівський цвинтар збільшиться майже вдвічі: до 19,72 га приєднають ще майже 16 га. Голосківське кладовище розширять майже на 10 га – зараз воно займає 93,8 га.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, процес розширення цих цвинтарів триватиме близько року. Погодження для розширення меж Сихівського кладовища, ймовірно, буде складнішим та довготривалішим, аніж Голосківського. Адже землі, передбачені для його розширення, мають рекреаційне призначення та знаходяться за межами міста.

«Розпочаті певні процедури, але вони є тривалі й досить складні. Розширення площі Сихівського кладовища на 16 га планується за рахунок лісового фонду землі рекреаційного призначення. Що стосується Голосківського кладовища, то його плануємо розширяти за рахунок земель лісового фонду, які перебувають у користуванні державного підприємства лісового насіннєво-селекційно центру. Ми запустили процедуру відведення цих земельних ділянок, але вона є тривалою. Думаю, що до кінця цього року ми завершимо ці процедури і будемо мати відведені ділянки, які будуть готові для того, щоби там можна було створювати площі для поховань», – пояснив Олександр Одинець.

Він зазначив, що процедура може затягнутися через те, що необхідне погодження центральних органів виконавчої влади. Наразі вже розробили дорожню карту по Голосківському цвинтарі, а також провели декілька нарад. Зараз триває розробка детального плану, після якого буде розроблено проект землеустрою.

«Я так думаю, що не всі 100% вдасться використати під поховання, адже там є різний рельєф. Важко спрогнозувати, на скільки часу вистачить цих територій. Але при нашій потребі, яка є приблизно гектар у рік, це дасть значний запас, як мінімум 15-20 років. Але ця цифра є орієнтовна, бо вже при формуванні полів, виходячи з рельєфу, ми будемо бачити, де можна сформувати поля, де можна буде використати під господарські потреби чи будуть дороги, проїзди», – пояснив Олександр Одинець.

На території Львова є 12 цвинтарів, із них діючий лише Голосківський. На Сихівському і Янівському підхоронюють до родичів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: