Україна стала 2-ю в Європі за смертністю від коронавірусу

fbd28fc-108201-1-large
Фото: УП

За минулу добу у світі діагностували понад 781 тисячу нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили в Індії, Бразилії, США. Україна займає 11 місце у світі та 4 в Європі.

Про це повідомляє УП з посиланням на дані сайту Worldometers.

Зокрема, в Індії зафіксували понад 409 тисяч нових інфікувань, у Бразилії – понад 63 тисячі, у США – понад 35 тисяч. Окрім того, понад 20 тисяч хворих зареєстрували у Франції. Далі за кількістю хворих у рейтингу знаходяться Туреччина й Аргентина.

Україна серед країн світу займає 11 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 4 позицію, за рівнем смертності за добу від коронавірусу в Європі – 2 місце.

 

В той же час, коли коронавірус не відступає, виробник вакцини Pfizer заявив про відмову низки країн з низьким і середнім рівнем доходу від закупівель.

Ряд країн передумав купувати вакцину, розроблену компаніями Pfizer і BioNTech. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на лист виконавчого директора Pfizer Альберта Бурли.
За його словами, він також звертався до країн із середнім і низьким рівнем доходу, щоб переконати їх зарезервувати дози вакцини, оскільки поставка була обмежена, але вони відмовилися. Більшість країн з низьким та середнім рівнем доходу, з якими він контактував, вирішили розміщувати замовлення у інших виробників вакцин.
"Ми звернулися до всіх країн з проханням розмістити замовлення, щоб ми могли виділити для них дози. Фактично держави з високим рівнем доходу зарезервували більшу частину доз", - написав Бурла.

За його словами, деякі країни ніколи не схвалювали вакцину, яку компанія Pfizer розробила разом із німецьким партнером BioNTech.

Pfizer і BioNtech мають намір доставити 3 мільярди доз цього року в більш ніж 116 країн, сказав Бурла, і що 450 мільйонів доз, доставлених на сьогоднішній день, були сильно зважені для країн з високим рівнем доходу, які платять найбільше.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: