Байден візьме участь у саміті країн східного флангу НАТО, де обговорять Україну

630_360_1528438021-8937
Фото з відкритих джерел.

Президент США Джо Байден і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг візьмуть участь у саміті країн «Бухарестської дев’ятки», який відбудеться у понеділок, 10 травня, у Бухаресті.

Про це розповів голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох на брифінгу в понеділок, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Укрінформ».

«Президент Польщі Анджей Дуда і президент Румунії Клаус Йоганніс направили запрошення як генеральному секретарю НАТО, так і президенту США. Вони обидва підтвердили свою участь, а тому сьогодні після опівдня у зустрічі візьмуть участь генсек НАТО Єнс Столтенберг, президент США Джо Байден, а також держсекретар США Ентоні Блінкен», - повідомив Солох.

За його словами, зустріч глав держав «дев’ятки» присвячуватиметься, насамперед, питанням безпеки і вписуватиметься у переговори в рамках ініціативи Трьох морів.

«Ці обидва формати, разом з формуванням позицій країн сходу Європи в рамках ЄС та НАТО, допомагатимуть будувати трансатлантичні контакти», - повідомив голова BBN.

За словами Солоха, у спільній заяві після саміту буде згадка про безпеку в басейні Чорного моря та ситуацію в Україні.

«Без сумніву, українське питання якимось чином там буде відображено», - сказав Солох.

Гібридний характер саміту «Бухарестської дев’ятки» передбачає, що президенти Румунії та Польщі, як співорганізатори заходу, будуть в Бухаресті особисто, а решта лідерів приєднаються до саміту в онлайн-режимі.

«Бухарестську дев’ятку» утворено в 2015 році за ініціативою Румунії та Польщі. До її складу входять Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: