У США оголосили надзвичайний стан через хакерську атаку росіян

6b4dbeba59890ff9636cb007c2a19062
Фото з відкритих джерел.

У США на комп'ютерні системи одного з найбільших трубопровідних операторів Colonial Pipeline Company здійснили хакерську атаку. 

У США на комп'ютерні системи одного з найбільших трубопровідних операторів Colonial Pipeline Company здійснили хакерську атаку.

Про це повідомляє BBC.

За кібератаку відповідальне хакерська угруповання DarkSide.

Як стверджує телеканал CNN з посиланням на колишнього високопоставленого чиновника адміністрацій США у сфері кібербезпеки, стояти за атакою можуть хакери, які називають себе DarkSide. За відомостями СNN, група родом із Росії.

Як розповіли в компанії, атака здійснювалася з використанням вірусу-здирника.

Попадання такого вірусу в комп'ютерну систему тимчасово блокує її роботу і шифрує дані доти, поки хакери не отримають необхідні кошти. Компанія тимчасово призупинила роботу і почала процес відновлення систем.

Американська влада оголосила режим регіональної НС. При цьому аналітики відзначали, що атака може привести до перебоїв поставок пального в США, а також до зростання цін на бензин до рекордних за останні сім років показників.

Компанія Colonial Pipeline перекачує своєю системою по 100 млн галонів пального на добу, а це становить 45% всього пального, що споживається на Східному узбережжі США, і забезпечує пальним 50 млн американців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: