У ЄС планують заборонити розрахунки готівкою на суму понад 10 тисяч євро

єс6

Європейська комісія має намір внести пропозицію про заборону готівкових розрахунків на суму у понад 10 тис. євро в межах боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом.

Про це повідомила комісарка ЄС з питань фінансових послуг Майред Макгіннесс в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutschen Zeitung, пише DW.

«Ми говоримо про верхню межу в 10 тис. євро. Доволі важко носити таку суму при собі готівкою. Більшість людей так не робить», — пояснила вона.

Припис про обмеження суми готівкових розрахунків міститься у пропозиціях зі зміни законодавства про боротьбу з відмиванням коштів, які Єврокомісія планує презентувати у липні.

Макгіннесс додала, що має намір за підтримки держав — членів ЄС створити європейське відомство для боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму. Цей орган повинен мати вагомі повноваження та напряму здійснювати нагляд за політикою із боротьби з відмиванням коштів певних великих банків.

Про наміри створити новий панєвропейський регулятор та підготувати єдині для усіх членів ЄС правила у боротьбі з відмиванням коштів Єврокомісія заявила ще рік тому.

Після низки скандалів за ймовірної участі європейських банків у схемах з відмивання коштів, зокрема з РФ, інціатива покликана гармонізувати та підвищити ефективність чинних приписів, поліпшити координацію між країнами-членами та посилити нагляд на рівні ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: