Як українці ставляться до «паспортів вакцинації», - опитування

вакцинація
Ілюстративне зображення, з відкритих джерел

Уже на початку літа Європейський Союз планує впровадження паспортів вакцинації від COVID-19.

Запуск такого сертифіката дасть можливість країнам відкрити кордони і відновити туристичні поїздки без проходження самоізоляції і додаткового тестування.

Для України тема «паспортів вакцинації» також актуальна і процес розробки такого документа, за словами керівництва МОЗ України, перебуває на фінальній стадії.

Однак серед українців немає єдності у ставленні до можливого впровадження в нашій країні «паспортів вакцинації», - свідчать результати квітневого соціологічного опитування R&B Group.

Українці й паспорти вакцинації: за чи проти:

  • підтримують таке нововведення трохи більше чверті (27%) опитаних;
  • не підтримують третина (34%) респондентів;
  • при цьому ще близько третини жителів країни (30%) впровадження «паспортів вакцинації» байдуже, а кожен десятий (9%) не визначився.

Дослідники зазначають, що найвищий рівень підтримки впровадження «паспорта вакцинації» відзначається серед жителів західного регіону і молоді до 30 років, а найнижчий – серед жителів південного регіону і представників старшої вікової категорії «60+», серед яких найбільше тих, кому впровадження «паспорта вакцинації» байдуже.

Для чого готові його застосовувати? Анонсований український «паспорт вакцинації», за словами чиновників, призначений для міжнародних поїздок і внутрішнього користування. Застосування «паспорта вакцинації» для зарубіжних поїздок вважають виправданим і велика частина українців (44%).

Застосування «паспорта вакцинації» для публічних заходів і поїздок по Україні вважають виправданим відповідно 4% і 3% респондентів.

Водночас 16% жителів України виправдовують використання «паспорта вакцинації» у всіх аспектах повсякденного життя, а 3% вважають його абсолютно не потрібним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: