Як вакцинуватися публічним особам, які не встигли отримати щеплення поза чергою

вакцина65

Публічні особи, які не встигли отримати щеплення від коронавірусу поза чергою, можуть вакцинуватися згідно з затвердженим планом.

Для цього вони можуть записатися в чергу, наприклад, через портал «Дія», - розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, публічні особи можуть записатися у лист очікування через «Дія» (портал або мобільний застосунок) або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я за телефоном — 0 800 60 20 19.

«Хто реєструвався раніше, повторно проходити процедуру реєстрації не потрібно», — сказав головний санітарний лікар.

Водночас, як заявив Ляшко, ті публічні особи, які встигли отримати перше щеплення від коронавірусу поза чергою, зможуть отримати й друге без повторної реєстрації.

Крім того, головний санлікар наголосив, що відсутність декларації з сімейним лікарем не є підставою для відмови від вакцинації.

«Якщо трапляються випадки відмови у проведенні щеплень саме через декларацію, прошу повідомляти про це контакт-центр МОЗ, і ми розглянемо кожне таке повідомлення», — додав він.

Нагадаємо, що напередодні, 16 квітня, міністр охорони здоров'я України скасував вакцинацію публічних осіб поза чергою залишковими дозами препарату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: