Коронавірусних хворих на Львівщині може побільшати уже найближчими днями

IMG_3323-696x464
Фото з архіву.

Попри стабілізацію ситуації, кількість хворих на коронавірус на Львівщині може зрости уже найближчими днями.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Якщо дивитися на цифри, то спад уже відбувся. Ми бачимо за кількістю виявлених випадків, госпіталізованих, зменшення завантаженості ліжкової мережі була понад 70%, а зараз вдвічі менша. Але ми не втрачаємо пильність, бо бачимо, що коли нормалізується епідситуація, ми виходимо на пом’якшений рівень небезпек і послаблення карантину, всі починають забувати, що коронавірус нікуди не зник. Тому ми бачимо певні ризики, хоча загалом ситуація на Львівщині дещо стабілізувалася. Ми передбачаємо приріст, враховуючи ту активність, яка була на Великодні свята. Припускаємо, що кількість хворих може збільшитися вже найближчими днями. Були довгі свята, ми відпочивали й була високою активність, тож на 7-14 день після таких святкувань ми прогнозуємо ріст захворюваності», – розповів Орест Чемерис.

Він додав, що більшість госпіталізованих пацієнтів перебувають у важкому стані.

«Попри оптимістичні цифри, ми мусимо пам’ятати, що уже кілька разів бачили покращення ситуації і мали заповненість ліжкової мережі менше 35%, а потім були наступні хвилі зростання захворюваності. Тому, попри бажання збільшити свою активність, ми повинні пам’ятати про засоби захисту», – нагадав Орест Чемерис.

Як додала лікарка-інфекціоністка Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Людмила Гринів, поступлення пацієнтів у лікарню зменшилось, проте стан госпіталізованих залишається важким або середнього ступеня важкості.

«Перебування на стаціонарі триває до двох тижнів, клініка захворювання є незмінною, але у частини пацієнтів спостерігаємо додаткові симптоми – порушення в роботі кишково-шлункового тракту», – розповіла Людмила Гринів.

У Львівській обласній інфекційній лікарні станом на сьогодні перебуває 121 пацієнт з діагнозом COVID-19. Серед найбільш заповнених медзакладів також Центр легеневого здоров'я – 118 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих у Винниках – 140, ЛШМД – 235, 8-а міська клінічна лікарня Львова – 113 пацієнтів. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Стрийська міська – 136 пацієнтів, та Стебницька міська лікарні – 90 пацієнтів.

Загалом у медзакладах області перебувають 1662 особи. З них в реанімації – 162 людини, з них на апаратах ШВЛ – 37.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 55 осіб. Скеровано на самоізоляцію – 188 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 243 осіб. Померло 4 особи.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: