Лікарка розповіла, чи робити перевірку на антитіла після COVID-вакцинації

вакцин77
ілюстративне фото

Перевірку на антитіла після вакцинації від COVID-19 робити не потрібно.Про це на пресконференції розповіла лікарка реанімаційного відділення другої міської лікарні Житомира, співзасновниця освітньої платформи PROGRESS Дарія Симчук, - пише Укрінформ.

Перевірку на антитіла після вакцинації від COVID-19 робити не потрібно.
Про це на пресконференції розповіла лікарка реанімаційного відділення другої міської лікарні Житомира, співзасновниця освітньої платформи PROGRESS Дарія Симчук, - пише Укрінформ.

«CDC (Центр з контролю та профілактики захворювань в США - ред.) дав рекомендації щодо перевірки антитіл (до COVID-19 - ред.) Взагалі не рекомендується тестуватися на антитіла після вакцинації. І це пов'язано з тим, що тест-системи, які виявляють ці антитіла, виявляють антитіла до різних структурних елементів (вірусу - ред.)... Рутинно цього робити не рекомендовано, бо згідно з дослідженнями, вакцина працює, антитіла виробляються, є захист», - розповіла Симчук.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Станом на 10 травня В Україні першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 865 588 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 695 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: