На Львівщині підготували серію роликів про музеї

музеї
фото з архіву (ілюстративне)

До Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня у Львівській ОДА підготували серію роликів про музеї Львівщини під назвою «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини», - пишуть у пресслужбі ЛОДА.

Зокрема, у першому з них  запрошують ознайомитися з Львівським історичним музеєм та музеєм «Тюрма на Лонцького».

Львівський історичний музей - один з найстаріших і найбагатших музеїв України. Він заснований 128 років тому та налічує у своїх колекціях понад 370 тисяч музейних предметів, що представлені у 10 експозиційних відділах та секторах.

«Тюрма на Лонцького» — колишня в’язниця у Львові, яка використовувалася в ХХ столітті польською, радянською та нацистською владами. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів створено тут у 2009 році. В ньому представлені понад 2 тисячі предметів побуту та особистих речей тогочасних в’язнів.

Загалом проєкт включає сім інформаційних роликів.

«Міжнародний день музеїв відзначається щорічно більш, ніж у 150 країнах світу. А з 1992 року Міжнародна рада музеїв ICOM обирає для Міжнародного Дня музеїв тему, яка є відображенням проблем суспільства. Тема Міжнародного дня музеїв 2021: «Майбутнє музеїв: відновлення і переосмислення». Тема дуже вдала і актуальна, адже  сьогодення – не найсприятливіший час для культури, хоч вона й гідно приймає усі ці виклики. Ми захотіли поділитися одним з найбільших культурних багатств Львівщини, показати  наскільки наші музеї цікаві і різноманітні. Серіал «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини» – це своєрідне звернення до суспільства, промоція наших музеїв та нагадування, що ми маємо чим пишатися і про що дбати!», - розповіла про проєкт директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірина Гаврилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: