У Львові 18 днів триватиме фестиваль віртуозної музики

_1620743456_613x321_3_0_nw

20 травня у Львівській філармонії імені Мирослава Скорика розпочинається фестиваль віртуозної музики. Триватиме він 18 днів до 6 червня нинішнього року.

«Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» вже впродовж чотирьох десятиліть запрошує львів’ян і гостей нашого міста насолодитись музичними композиціями та почути гру музикантів-віртуозів з усього світу», - повідомляють організатори.

Дев'ять подій «Віртуозів» символічно об’єднають минуле і теперішнє. Саме на фестивалі завершиться святкування року Бетховена у філармонії, особливістю цьогорічного фестивалю буде вшанування пам’яті Мирослава Скорика, адже 1 червня виповниться рік із дня смерті композитора. Філармонія носить його ім'я з вересня минулого року.

Зокрема, музика Бетховена звучатиме у концертах «Класична Романтика» (28 травня), «Вогонь у темряві» (29 травня), а композиції Мирослава Скорика зможемо почути у подіях «Вічная пам’ять» (1 червня), «Станкович & Скорик & Сильвестров» (2 червня), «Музика світла» (4 червня) та у концерті-закритті фестивалю – «Vitae & Mortis» (6 червня). Також у програмі фестивалю будуть концерти, які «об’єднають» творчість цих митців: «Бетховен & Скорик» (3 червня) та «In Memoriam & Мелодія» (6 червня).

У межах цьогорічних «Віртуозів» відбудеться представлення нових та композицій, що виконувалися не так часто, а також імен молодих музикантів. Для слухачів виступлять колективи та музиканти із шести країн світу, очікують грандіозні симфонічні, інтимні камерні концерти та події у форматі open-air.

Чимало подій 40-х «Віртуозів» відбудуться «вперше». Вперше в Україні прозвучить «Меса всіх Святих» чеського композитора Яна Дісмаса Зеленки (20 травня). Вперше на фестивалі виступлять молоді камерні колективи – Струнний квартет «Vivere» (23 травня) та «Suprun Titova Duo» (30 травня).

У виконанні трьох філармонійних оркестрів – Академічного симфонічного оркестру філармонії, Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» – прозвучать твори, які в Україні виконуються нечасто. Почути їх можна буде у концертних програмах «Фантазія. Відкриття» (21 травня), «Новий вектор» (22 травня), «10 перлин української музики» (23 травня), «Ukrainians» (29 травня). У форматі open-air у Саду Палацу Потоцьких відбудеться подія «Віртуози просто неба» (30 травня).

Ознайомитися із повною програмою фестивалю та придбати квитки можна на сайті філармонії тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: