У Моршині провакцинували уже понад половину дорослого населення

630_360_1542749738-966
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В межах проєкту вакцинації населення в Моршині провакциновано 54% дорослих мешканців міста.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Ми вже наближаємося до періоду, коли будуть завезені другі дози вакцини. Саме після цього ми зможемо говорити, наскільки ефективним був цей експеримент і наскільки нам вдалося досягнути популяційного імунітету. Експеримент ще триває, і думаю, це буде позитивний досвід. Це проєкт керівництва міста Моршина при підтримці Міністерства охорони здоров’я. Якщо це буде врегульовано на рівні Міністерства, цей проєкт можна буде поширити на інші міста. Ми маємо зрозуміти, що альтернатив вакцинації немає. Ми вже понад рік живемо від локдауну до локдауну, є люди які хворіють вже вдруге і втретє і перебіг повторного захворювання може бути важчим», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, побічні ефекти після вакцинування виникають доволі рідко.

«Несприятливі події  після вакцинації фіксуються у 0,02% вакцинованих – найчастіше це підвищення температури тіла протягом двох-трьох днів та незначні висипання. Складних випадків, які б призводили до негативних наслідків не було», - розповів Орест Чемерис.

Він додав, що смерть чоловіка на Львівщині, який помер наступного дня після вакцинації не пов’язують з проведеним щепленням.

«За інформацією, яка надійшла до департаменту від комісії, яка перевіряє  несприятливі події після вакцинації, у цього пацієнта була важка супутня патологія, і смерть не була пов’язана з вакцинацією», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, кількість охочих вакцинуватися зростає.

«Департамент отримує велику кількість листів, зокрема колективи понад 50 осіб. Зараз почався третій етап, коли вакцинують осіб старших 60-и років», - розповів Орест Чемерис.

Загалом на Львівщині провакциновано уже  61 671 особу. Зокрема вакциною  «Covieshield»  провакциновано – 38 393 особи, «Astra Zeneca» - 17 230, «Coronavac» - 3720, «Pfizer» - 2328 осіб.

За останню добу в області провакцинували  592 особи. Наразі Львівщина знаходиться на третьому місці по темпах вакцинації в Україні після міста Києва та Дніпропетровської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: