Як львів'яни оцінюють своє місто, - опитування

Мешканці українських мільйонників оцінили свої міста на трійку, але Львів виділився найбільшою середньою оцінкою.

Дніпрян турбує забрудненість міста та страх пізно повертатися додому, а одеситів — ситуація з дорогами. Ці міста отримали найнижчі оцінки за критеріями чистоти, безпеки та транспорту, - йдеться в результатах опитування OLX Нерухомість.

  • Львів:

найбільше місто Західної України визнали найкращим у порівнянні з іншими за одразу двома показниками — безпека (3,01) та чистота (3,23);
підсумковий бал за усіма аспектами — 3,1.

Львів’яни дуже задоволені тим, як екстрені служби реагують на їхні виклики й готові оперативно приїхати на місце, а ще вони не бояться повертатися додому уночі. У порівнянні з іншими мегаполісами України серед мешканців Львова найбільше людей, які можуть сказати, що живуть у чистому місті. 14% опитаних діляться, що у їхніх районах є сортувальні баки для сміття.

  • Київ:

столиця посіла друге місце у рейтингу українських мільйонників, і стала найкращою за інфраструктурним забезпеченням (3,44);
загальна оцінка за усіма показниками — 3,05;
кияни кажуть, що у них достатньо продуктових і господарських магазинів, ринків і торгових центрів у пішій доступності від дому. Ще пишаються кількістю парків, зелених зон і спортивних майданчиків.

Кияни, як і більшість жителів міст-мільйонників України, незадоволені транспортним забезпеченням (2,79). Вони кажуть, що столиця підходить для пересування автобусами, тролейбусами чи трамваями, але точно не автівкою.

  • Харків:

східний мільйонник розмістився посередині рейтингу й отримав у середньому 3,02 за усіма показниками. Мешканці міста у порівнянні з іншими містами України вище оцінюють транспортне забезпечення (2,9) і діляться, що вони можуть доволі легко діставатися різних районів свого міста.

Серед усіх міст Харків програє за показником безпеки (2,85). Мешканці часто чують про злочинність чи стикаються із нею у своєму місті.

  • Одеса:

мегаполіс на узбережжі Чорного моря розмістився на 4 місці із загальним балом 3,01.

Одесити кажуть, що їхнє місто — найкраще за рівнем життя (3,18) і високо оцінюють свої стосунки із сусідами. Натомість вони найсильніше з усіх жителів мегаполісів України незадоволені транспортним сполученням (2,76) — скаржаться на затори та неякісні дороги.

  • Дніпро:

Його оцінили у 2,8 бал. Мешканці у порівнянні з іншими мільйонниками виставили мегаполісу найнижчі бали за показниками безпеки (2,72), чистоти (2,57) й інфраструктури (3,18).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: