Які вистави у травні покаже львівський театр «Воскресіння»

театр
ілюстративне фото

Львівський академічний театр «Воскресіння» у травні відчиняє свої двері для глядачів.

Про це повідомляють у пресслужбі закладу.

Цього місяця можна сходити на комедії «Ніч для жінок» А.Мак-Картен, С.Синклер та Ж.Коллар і «Вечеря з дурнем» Ф.Вебер. Також в нашому репертуарі остання прем'єра «Америка» Б.Срблянович та оновлена вистава «За дверима» В. Борхерт.

  • «За дверима», 14-15 травня, 18:00

П’єса німецького письменника «епохи руїн» Вольфганга Борхерта у теперішніх українських реаліях звучить особливо гостро. Людина повернулася з війни і опинилася за дверима життя. Сутність вистави у тому, що ми розучилися чути Бога і співчувати одне одному. Сценічний простір, нагадуючи циркову арену, власне, констатує – політика і наше життя схожі на цирковий спектакль. Та театр усе ж дає оптимістичний вихід – вояк Бекманн знаходить порятунок у любові.

  • «Моцарт і Сальєрі» (прем’єра, закритий показ), 16 травня, 17:00

Знаменитий і титулований Сальєрі заздрить генію Моцарта. Він не може змиритися з тим фактом, що така низькорозвинена людина, як Моцарт, обдарованіша за нього. Він постійно шукає пояснення своїх злочинних планів. Зрештою, він приходить до шокуючого висновку - вбивство Моцарта є його місією. Завдяки цьому він врятує людство та мистецтво від творця «Чарівної флейти». Бо якщо хтось після Моцарта зможе створити щось більш досконале?

  • «Вечеря з дурнем», 22-23 травня, 18:00

Справжня французька комедія. Уявіть, що сьогодні у вас традиційна вечеря з друзями, обов'язковою умовою якої є необхідність привести з собою ... дурня! Дурень, природно, не повинен ні про що здогадатися. Суть такого жарту в тому, щоб розв'язати незвичайному гостю язика. Той з учасників вечері, хто приведе «кращого» дурня - переможець! Неймовірно смішний та водночас ліричний сюжет про те, на які вчинки буває здатен чоловік заради справжнього кохання - якщо звичайно він не «Дурень».

  • «Америка» (прем’єра), 29-30 травня, 18:00

Сучасна п’єса про пошуки себе і своєї душі в еміграції, в країні грошей, де платять навіть за посмішку офіціанта. На початку вистави Карл – типовий представник класу багатіїв-одинаків, який приховував початок свого фінансового падіння. У центрі ж уваги перебуває руйнування усіх стосунків після того, як імператив успіху і грошей втрачає силу. П’єса показує справжню вартість цього фальшивого світу успішного життя. Вистава театру «Воскресіння» – це різдвяний сон – фантасмагорія, під час якої головний герой шукає відповідь, що найцінніше в нашому житті. Успіх і гроші, чи любов і добро.

Сучасний «Гамлет» який ставить вічне питання «Бути чи не бути?». Сміх і сарказм змінюються на біль і крик про порятунок. Нелегко навчитись жити в новій реальності і залишатись людиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: