Бюджет Сокальської міськради втратив близько мільйона за неякісні шкільні меблі

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

У межах програми «Нова українська школа» для закладів освіти на Сокальщині було доставлено 800 комплектів неякісних шкільних меблів, які неможливо використовувати під час процесу навчання.

За інформацією пресслужби Львівської обласної прокуратури, ідеться про інцидент, який стався у 2018 році, до якого причетні чинний заступник голови Червоноградської міської ради, який на той час працював на посаді директора комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Сокальського району» і підприємець зі Львова.

«Наприкінці 2018 року 42-річний підприємець зі Львова переміг у тендері для постачання в рамках програми «Нова українська школа» понад 800 комплектів шкільних меблів для учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів Сокальського району, проте фактично надав стільці і парти неналежної якості - непридатні для використання за своїм прямим призначенням. Враховуючи це, їх не змогли використовувати при навчанні учнів», - повідомляли тоді у відомстві.

Натомість 61-річний посадовець через свою службову недбалість не пересвідчився в якості поставлених підприємцем шкільних меблів. Відтак, чиновник забезпечив проведення розрахунку за них у повному обсязі і неякісні меблі відправили у понад 50 навчальних закладів району.

Як наслідок, сума заподіяних збитків склала понад 934 тис грн.

Зараз прокуратура вимагатиме в суді повернення до бюджету Сокальської міськради коштів, витрачених на ці шкільні меблі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: