Комітет Ради підтримав закон про е-системи дозволів на викиди

o_1eq7cnddp1vq1kj3129s3i312e91j

В Україні хочуть створити електронну систему видачі дозволів на викиди.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

«Законопроєкт дозволить великим промисловим підприємствам отримати нові прозорі відносини з державою. Зокрема, це - отримання одного дозволу замість трьох, на основі з тих технічних характеристик, які будуть заявлені виробником обладнання і в електронному вигляді», - пояснив він.

Представник Ради національної безпеки і оборони зазначив, що цей проект у пропонованій редакції становить загрозу для економічної безпеки України і несе значні негативні соціальні та економічні наслідки. Він висловив ряд зауважень до документу, зокрема, щодо визначення «значних забруднень», етапності його впровадження, впливу на бізнес.

Свої зауваження до доопрацьованого закону висловили й громадські організації, зокрема щодо необхідності диференційованого підходу до галузей.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді прийняти законопроект у першому читанні за основу», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня екологічний комітет затвердив нову редакцію законопроєкту про електронну систему видачі дозволів на викиди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: