На Львівщині завершують реконстукцію приймальних відділень в опорних лікарнях

6_1620814116_1620x1080_1_0
Фото: пресслужба ЛОДА

Реконструкція приймальних відділень у восьми опорних лікарнях області завершена на 99,9%.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Ще п’ять чи навіть два роки тому, приймальні відділення лікарень області виглядали, жалюгідно. Тому одним з пріоритетів програми «Велике будівництво» було визначено реконструкцію приймальних відділень, що включало також капітальний ремонт чи реконструкцію власне приміщень і будівель», - розповів Іван Собко.

За його словами, на Львівщині з 9 опорних лікарень 8 взяли участь у програмі. Одна з лікарень, Буська центральна районна, завдяки роботі, проведеній у попередні роки, перебуває у задовільному стані. Ремонт приймальних відділень цих 8 закладів охорони здоров’я завершено на 99,9%.

Повністю завершено роботи на 5 об'єктах: Новояворівська районна лікарня, ЛШМД, 8-а міська клінічна лікарня Львова, Самбірська центральна районна лікарня, Львівська обласна клінічна лікарня.

«Вчора було відкрито приймальне відділення у Червонограді, воно нічим не поступається таким відділенням у будь-якій європейській лікарні. Сьогодні відкрили відділення у Стрийській ЦРЛ. Наступного тижня плануємо відкриття відділення у Самборі», - розповів заступник голови ЛОДА.

Він уточнив, що у Дрогобицькій міській лікарні ще встановлюють нові ліфти, а у Червоноградській центральній міській лікарні, після масштабної реконструкції, ще очікується відкриття окремих спеціалізованих кабінетів (УЗД, МРТ).

«Ми дякуємо головам ОТГ, які виділили кошти з місцевого бюджету і, таким чином, дофінсували ремонт приймальних відділень в частині медобладнання (Червоноград, Стрий, Самбір). Зазначу, що з державного бюджету на всі 8 закладів було виділено 72 млн грн. Від минулого року медична сфера Львівщини відчула, що влада повернулася до неї обличчям – нові карети швидкої, запуск аеромедичної евакуації, виділення коштів на розвиток трансплантації, отримання сертифікату на введення в експлуатацію другої черги Львівського обласного перинатального центру, ремонт операційних в Львівській обласній клінічній лікарні на Некрасова – далеко не повний перелік того, що вдалося реалізувати», - заявив Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: