У Львові виявили фрагмент середньовічного Високого муру (фото)

мур1

Фрагмент середньовічного Високого муру виявили під час реконструкції пл. Коліївщини у Львові, де тривають археологічні роботи.

Про це повідомляють на сторінці Науково-дослідного центру «Рятівної археологічної службі».

«Тут він зберігся на висоту 1.2 метри. Поверх муру - інженерні комунікації.
За словами керівника досліджень Миколи Шніцара, знахідка цілком прогнозована, адже мур на вулиці Братів Рогатинців, що межує з площею, є на давніх мапах. Його розкриття ж допомогло науковцям встановити точну локалізацію та з’ясувати стан збереження.

Високий мур - перша лінія оборони середньовічного Львова. Його особливістю була наявність оборонних веж, які з середини XV ст. були закріплені за ремісничими цехами, що мали підтримувати їх у стані бойової готовності та обороняти в час ворожих нападів.

Високий мур разом з іншими оборонними укріпленнями Львова почали розбирати наприкінці XVIII ст. З колишньої могутньої лінії оборони Львова до наших днів видимими частково збереглись вежа римарів на вул. Л. Українки, та вежа токарів на вул. Арсенальній. Залишки ж самого муру можна побачити позаду королівського арсеналу та на пр. Свободи», - зазначено в дописі.

У Науково-дослідному центрі «Рятівної археологічної служби кажуть, що це вже не вперше археологи натрапляють на рештки Високого муру під час досліджень у Львові. Раніше науковці Рятівної археологічної служби мали нагоду вивчати фрагменти першої лінії оборони Львова на вул. Руській, вул. Лесі Українки, вул. Підвальній та на пл. Міцкевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: