Скільки людей на Львівщині отримали другу дозу вакцини від коронавірусу

vakcinaciya
Фото з відкритих джерел.

Другу дозу вакцини від коронавірусу на Львівщині отримали 542 особи.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської  ОДА Орест Чемерис.

«Жодних негативних подій та скарг після введення другої дози вакцини немає, серйозних ускладнень ми не спостерігали», - розповів Орест Чемерис.

Загалом в області провакцинували уже понад 66 тисяч осіб.

«На сьогодні найбільше мешканців отримали вакцину Covishield (Oxford-Astra Zeneca) - це понад 38 тисяч щеплень, Astra Zeneca – 20 тисяч, CoronaVac – понад  4 тисячі ін’єкцій, Pfizer –  майже 3 тисячі щеплень. Вакцинальна кампанія триває, працюють усі мобільні бригади. Також проводимо навчання персоналу, який будемо залучати до вакцинування», - розповів Орест Чемерис.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 94 особи. Скерували на самоізоляцію – 1160 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1254 осіб. Померлих – 18 осіб.

Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 350 осіб. У реанімації перебуває 152 людини, з них на апаратах ШВЛ – 40.

Найбільше пацієнтів зараз перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні – 114, Центрі легеневого здоров'я – 107, Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 121, ЛШМД – 184 пацієнти. Серед районів найбільш завантажені є лікарні Стебника - 86 та Стрия – 120 пацієнтів.

«Тенденції, які ми відзначаємо упродовж останніх днів, є позитивними щодо усіх трьох показників, визначених для певної зони епіднебезпеки залежно від поширеності коронавірусу. Коефіцієнт виявлених випадків більше 10 при  медичному показнику 20, кількість госпіталізованих менше 30%, завантаженість ліжок з киснем менше 40 %»,  - розповів директор департаменту.

Попри це, медики все ще не виключають зростання рівня захворюваності.

«Два тижні пройшло після Великодніх свят, також відновилося навчання і мобільність населення зросла. Це може призвести до зростання рівня захворюваності. Наскільки воно буде значним залежить від багатьох чинників, зокрема чи будуть мутовані штами вірусу і звичайно від дотримання норм безпеки», - розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: