Війна в Секторі Газа: МЗС шукає спосіб повернути додому українців

907d8ed-0
Фото: УП

У Міністерстві закордонних справ шукають способи повернути на батьківщину українців, які зараз знаходяться у секторі Газа, що охоплений бойовими діями.

Про це повідомляє УП з посиланням на речника МЗС Олега Ніколенко.

"Міністерство закордонних справ підтримує зв'язок із українцями, які виявили бажання залишити Сектор Газа. Зараз їх 120 осіб", - сказав він.

Посольства України в Ізраїлі та Єгипті, а також представництво при Палестинській національній адміністрації нині відпрацьовують можливі маршрути репатріації.

У МЗС додали, що тримають цю ситуацію на особливому контролі.

У зв'язку з загостренням ізраїльсько-палестинського конфлікту усі іноземні авіаперевізники тимчасово призупинили польоти до Ізраїлю. У суботу авіаперевізники Fly Dubai та Etihad Air призупинили польоти до Ізраїлю. Вони приєдналися до багатьох інших авіакомпаній, які ще раніше скасували усі рейси.

На дошці розкладу польотів ізраїльського міжнародного аеропорту "Бен-Гуріон" поки відображається низка авіакомпаній, які все ще мають заплановані рейси до країни, починаючи з 19 травня.

 

Як повідомляє УНІАН, ракетні удари між Ізраїлем та сектором Гази тривають з 10 травня. Загострення почалося після зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Палестинські угруповання ХАМАС і «Ісламський джихад» заплатять високу ціну за дії проти Ізраїлю.

Ракетні удари між Ізраїлем та сектором Гази тривають з 10 травня / REUTERS

REUTERS

Глава Політбюро ХАМАСА Ісмаїл Ханія поклав всю відповідальність за те, що відбувається в регіоні на Ізраїль. Також в ізраїльських містах Лоді та Єрусалимі спостерігаються масові заворушення. У Лоді ввели надзвичайний стан.

Палестинське міністерство охорони здоров'я в суботу повідомило про 139 жертв у результаті бойових дій у регіоні.

Водночас, як повідомила сьогодні Армія оборони Ізраїлю, з понеділка у бік Ізраїлю з сектору Газа було випущено 2300 ракет.

При цьому ХАМАС у суботу заявив, що випустив кілька десятків ракет по центру Ізраїлю у відповідь на вбивство в нічний час в Газі палестинської сім'ї з 10 осіб, вісім з яких, як повідомляється, були дітьми.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: