Чотири родини на Львівщині отримали «обласні» кредити на житло

кр

Чотири родини з різних районів Львівської області вже цього року отримали кредити на закупівлю і будівництво власних домівок, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Загалом на фінансування молодіжних житлових кредитів і будівництва осель у селі з обласного бюджету 2021 року передбачено 4,5 мільйона, а з державного - ще мільйон гривень. На середину травня використали з цих грошей 908 тисяч гривень.

«Наразі 608 тисяч гривень з обласного бюджету та 300 тисяч з бюджету держави отримали четверо подавачів для будівництва житла у сільській місцевості», - зазначає Михайло Політило, головний спеціаліст департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

Щоб взяти участі у програмі кредитування молодіжного житла, необхідно звернутися до виконавця - у Львівське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 8.

Позичальниками тут можуть бути громадяни України, які постійно проживають (або переселилися для постійного проживання), будують об’єкти в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що є у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах району, а також особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених.

Розмір кредиту, який можна отримати: - на нове будівництво – до 400 тис. грн; - на придбання житлового будинку – до 300 тис. грн; - на добудову, реконструкцію житлового будинку – до 250 тис. грн; - на спорудження інженерних мереж – до 100 тис. грн; Для розгляду можливості участі у зазначеному заході програми необхідно звернутися до виконавця у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 95

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: