Львівські хірурги прооперували трирічну дитину з вродженою грижею

187809842_2039735759509739_5694956103783084482_n
Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Хірурги міської дитячої клінічної лікарні на вул. Орлика торакоскопічно прооперували трирічного хлопчика з вродженою діафрагмальною грижею.

Про це розповідає пресслужба медзакладу.

Завідувачка 2-го хірургічного відділення Галина Курило повідомила, що батьки хлопця зверталися до багатьох лікарів в інших областях.

«До нас поступив трирічний хлопчик, у якого під час респіраторного захворювання було виявлено дефект лівого куполу діафрагми – частина живота була саме у діафрагмі», - розповіла вона.

Після усіх необхідних обстежень 11 травня дитині торакоскопічно ушили купол діафрагми і ліквідували грижу.

«Пластика діафрагми провели трьохміліметровими інструментами, тобто на тілі дитини залишилися проколи розміром до 3 мм. На третю добу після операції хлопчик вже ходив, бавився, самостійно харчувався і не відчував жодного дискомфорту», - додала лікарка.

З її слів, найважливіше і найпозитивніше у такій операції є те, що хоч об’єм роботи був дуже великий, і саме втручання тривало понад 2 години, на тілі дитини немає швів і післяопераційної рани.

Як розповіла мати хлопчика, це 8-ма дитина у сім’ї, яка народилася передчасно на 27 тижні вагітності вагою 1 кг 240 г, тому вони завжди мали багато проблем зі здоров'ям, проте про грижу навіть не здогадувались.

«Дитина жалілася, що болить живіт. Коли піднялася температура і почався кашель, а ліва легеня взагалі не прослуховувалася, то сказали, що буде запалення легень. А потім виявили, що це у нас грижа діафрагми. Побоялися робити операцію у нас в області, знайшли Галину Василівну Курило. Зараз наш хлопчик почувається дуже добре», - поділилася мати пацієнта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: