Індія може відновити експорт вакцин проти COVID-19 уже восени

COVAX-COVID-19-vaccine
Фото з відкритих джерел.

Ймовірно, Індія не відновить експорт вакцини проти коронавірусної хвороби до інших країн швидше, ніж у жовтні 2021 року.

Про це повідомляє Reuters.

Така затримка у також посилить проблеми постачань в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Джерела, які коментували ситуацію на умовах анонімності, заявили, що наразі в пріоритеті кампанія вакцинації в Індії, оскільки щоденна кількість загиблих сягає рекордного рівня.

«Це було обговорено внутрішньо, ми попросили деякі країни не очікувати експортних зобов'язань, враховуючи поточну ситуацію в Індії», – розповіли джерела.

Які саме країни отримали таке повідомлення, вказано не було.

При цьому точні терміни відновлення експорту можуть змінитися в залежності від того, як швидко Індія почне контролювати другу хвилю випадків коронавірусу.

У COVAX зазначили, що 140 мільйонів доз, які міжнародна ініціатива очікувала отримати від Інституту сироватки до кінця травня, тепер залишаться в Індії.

«Поки Індія стикається з воістину жахливою хвилею пандемії, виробництво вакцини в Індії, включаючи 140 мільйонів доз вакцини, спочатку призначених для COVAX, було направлено на захист громадян», – пояснили у  COVAX.

Індійський інститут сироватки (SII), найбільший в світі виробник вакцин, що виробляє препарат AstraZeneca, зазначив, що сподівається відновити постачання в COVAX та інші країни до кінця цього року.

«Ми хотіли б повторити, що ми ніколи не експортували вакцини коштом населення Індії, і як і раніше намірені зробити все, що в наших силах, для підтримки кампанії вакцинації в країні», – йдеться в заяві SII.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: