Львівщина очікує на нові партії вакцин від коронавірусу

вакцинаці97
фото ілюстративне

Найближчим часом очікується прибуття на Львівщину нових партій доз вакцин.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

Зокрема, йдеться про вакцини «Coronavac» (16 080 доз) та «Pfizer» (18 720 доз).

«Вже готова уся супровідна документація і найближчим часом ми чекаємо на поставку вакцин «Pfizer» та  «Coronavac». Мешканці області отримають другу дозу вакцини вчасно, бо ми маємо збережені дози спеціально для другого етапу вакцинації.

Отримання нових партій дозволить збільшити темпи вакцинації і зокрема кількість осіб, які отримають другу дозу вакцини», - розповіла Ірина Шурпяк. Треба буде ще посилити роботу з мобільними бригадами, «первинкою», щоб ми могли організувати додаткові пункти щеплень. Також йде мова про організацію у  вихідні дні вакцинації осіб, які були зареєстровані через додаток «Дія». Тому ми дуже очікуємо на ці вакцини», - розповіла Ірина Шурпяк.

Вона також зазначила, що другу дозу вакцини на Львівщині отримали вже 1041 особа.

Загалом, в області провакциновано вже 69613 осіб. З них вакциною  «Covieshield»  провакциновано – 38 403 особи, «Astra Zeneca» - 23 170, «Coronavac» - 4950, «Pfizer» - 3090 осіб. За останню добу провакциновано 1091 особу (852 – перша доза, 239 – друга). Наразі Львівщина знаходиться на третьому місці по темпах вакцинації в Україні після міста Києва та Дніпропетровської області.

За словами Ірини Шурпяк ситуація із захворюваністю в області є стабільною.

«Зараз в області госпіталізовано з діагнозом Covid-19 1350 осіб, тобто, завантаженість ліжкомісць становить менше 30 %. В реанімації – 141 особа, з них 41 – на апартах ШВЛ», - розповіла Ірина Шурпяк.

Як розповів генеральний директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максим Прикупенко, від початку пандемії коронавірусу у медзакладі  отримали лікування 4022 особи.

«Зараз у госпіталі перебуває 125 пацієнтів з ковідом. 17 - в реанімації (6 з них – на апаратах ШВЛ). В середньому за добу до нашого закладу поступає від 10 до 12 пацієнтів, близько 10 щодоби виписуємо», - розповів Максим Прикупенко.

Крім госпіталю у Винниках, найбільш заповненими на Львівщині залишаються  Львівська обласна інфекційна лікарня – 96 пацієнтів, Центр легеневого здоров'я – 96, ЛШМД – 163, 8-ма міська лікарня Львова – 72 пацієнти. В районах найбільш заповненою є Стрийська  міськіа лікарня- 119 пацієнтів, та Стебницька міська лікарня – 77 пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: