Медсестра, що дбала про хворого на COVID-19 прем’єра Британії, звільнилась через «брак поваги»

1166582_1
Фото з відкритих джерел.

Медсестра, яка доглядала за прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном, коли він хворів на COVID-19, звільнилася з Національної служби охорони здоров'я, посилаючись на погане ставлення до медичного персоналу з боку уряду.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Guardian.

Дженні Макгі критикувала оголошене в березні 1-відсоткове підвищення заробітної плати співробітників NHS, яке критики назвали «образою», тоді як уряд Британії заявив, що це найбільше, що він може собі дозволити.

«Ми не отримуємо поваги, а тепер і зарплати, яку заслуговуємо. Я вже втомилася від цього. Тому я подала заяву на звільнення», - сказала вона у фільмі «Рік, коли Британія зупинилася» — документальному фільмі 4-го каналу, який вийде в ефір 24 травня.

Макгі була однією з двох медсестер, яких Джонсон згадав і подякував за їхню «турботу і роздуми та акуратність» під час догляду за ним у реанімації. Джонсон сказав, що «причина того, що врешті-решт його організм почав отримувати достатньо кисню була в тому тому, що кожну секунду ночі вони спостерігали».

Пізніше медсестра відвідала Джонсона на Даунінг-стріт, де вона відмовилася брати участь у заході «Аплодисменти для доглядачів».

«Багато медсестер вважають, що уряд керує не дуже ефективно - нерішучість, стільки неоднозначних повідомлень. Це просто дуже сумно», - сказала Макгі.

У заяві, опублікованій у вівторок, Макгі офіційно оголосила про свою відставку, сказавши, що це був «найважчий рік її сестринської кар'єри».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: