На Личакові вшанували пам’ять композитора Володимира Івасюка

1-702x450
Фото з відкритих джерел.

Львівські депутати вшанували могилу Володимира Івасюка, на Личаківському кладовищі, покладанням квітів.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Володимир Івасюк — один із засновників української естрадної музики. Автор 107 пісень (серед яких: «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Два перстені»). Нагороджений званням Героя України посмертно.

18 травня, 42 роки тому, тіло українського композитора було знайдене у брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство — підлягала сумніву громадськості як 1979 року, так і тепер. 22 травня 1979 року похорон Володимира Івасюка у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

«Згадуємо сьогодні Володимира Івасюка і його трагічну долю. Пам‘ятаємо його неповторні пісні, які знають представники кількох поколінь, і які виконуються у всьому світі. Його «Червона рута» не просто популярна пісня. Це вже особливий колоритний глибоко національний символ України. Його «Водограй» - весняно-бурхливий і радісний, наче відображає нестримну та щиру українську душу. Його «мальви» увібрали в себе любов і біль матерів, які втратили на війнах своїх синів. В його піснях - сама Україна! Можливо, саме тому вони такі близькі і рідні кожному українцю», — сказав Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: