СБУ викрила в лавах ЗСУ колишнього бойовика «ДНР»

днр9

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України затримали контрактника армії Збройних сил України за підозрою участі в незаконних бойових формуваннях так званої «ДНР».

У 2014 році на одному з блокпостів Слов'янська Донецької області він зі зброєю в руках перевіряв документи громадян і автотранспорт.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваного співробітники української спецслужби виявили речові докази, що підтверджують незаконну діяльність у минулому.

Правоохоронці зазначили, що зловмисник прослужив у лавах бойовиків недовго: через деякий час він покинув блокпост, вирушив на підконтрольну територію і там обманним шляхом вступив до лав української армії.

«Він ніс службу в одній із частин Донецької області. Під час обшуку в будинку підозрюваного було виявлено незареєстрований пістолет травматичної дії та проросійську символіку», – зазначили у звіті.

СБУ відкрила кримінальну справу, передбачену ст.260 КК України – створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. У разі доведеної провини в суді підозрюваному загрожує до восьми років в'язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: