У Львові встановлять таблиці на знакових будинках міжвоєнного модернізму

інформтабл

На фасадах історичних будівель Львова періоду міжвоєнного модернізму встановлять інформаційні таблиці.

Зроблять це в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові», який є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021» - пишуть у пресслужбі ЛМР.

Цей проєкт реалізовують спільно ЛКП «Бюро спадщини», управління охорони історичного середовища Львівської міської ради та Інститут архітектури НУ «Львівська політехніка». Замовником виготовлення та встановлення інформаційних таблиць виступить ЛКП «Бюро спадщини». Відповідне рішення у п’ятницю, 14 травня, підтримав виконавчий комітет міста.

«Загалом йдеться про 30 цінних будинків міста, які зведені у стилі модернізм. Це історичні будівлі, які розташовані на території історичного ареалу міста. Цей проєкт покликаний сприяти збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період», - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Провести ознакування будинків ЛКП «Бюро спадщини» має упродовж травня-червня. У таблицях буде зазначено коротку історію про будівлі.

Крім таблиць ознакування, в рамках проєкту розроблено туристичний путівник «Шлях львівського модернізму» та інформаційний довідник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: