У третій декаді травня у Західній Україні прогнозують щоденні дощі

1

У другій половині травня Західна Україна відчує вплив атлантичних циклонів, разом з якими надходитиме вологе повітря, грозові дощі. Температура очікується помірно теплою.

Чим здивує Західну Україну погода другої половини травня

Як повідомляє Мета Погода, з 17 травня поле низького тиску викличе в західних областях опади, які затягнуться більш ніж 10 днів. Сонце рідко визиратиме із-за хмар, тому повітря не прогріється вище 21°С.

У Львові до 27 травня пануватиме хмарна погода, сильні зливи чергуватимуться з короткочасними дрібними дощами, синоптики прогнозують щоденні опади. Температура до кінця місяця триматиметься в межах від 15°С до 20°С.

В Івано-Франківську третя декада травня теж очікується дощовою, але опади не будуть тривалими. Денна температура становитиме 16°С–18°С, лише 25 та 26 числа, можливо, підвищиться до 22°С.

В Ужгороді опадів прогнозується значно менше: найбільш інтенсивний дощ можливий 22-23 травня. Проте стійкого тепла на Закарпатті до кінця місяця не очікується: температура триматиметься в межах 20°С.

Погода наприкінці травня в регіонах України

Погода в Києві та області в третій декаді травня, згідно з прогнозом синоптиків, буде сухою з температурою 20°С–21°С, що є кліматичною нормою. На сході пануватиме поле підвищеного тиску, тому в Харкові та Дніпрі опадів після 21 травня не передбачається, а температура поступово підвищиться до 26°С. На півдні також встановиться суха, помірно тепла погода: синоптики прогнозують, що в Одесі температура становитиме від 23°С до 25°С.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: