В Україні всі субсидії з травня перевели у готівкову форму

допомога9

В Україні із 1 травня всі субсидії надаються виключно у готівковій формі безпосередньо споживачам.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, - йдеться на сайті Укрінформ.

«У перехідному періоді субсидія надавалася у грошовій формі, але за 2 різними механізмами. Перший - це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тис. домогосподарств, отримували її у грошовій безготівковій формі за рахунок зарахування цих коштів на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами. З 1 травня поточного року цей перехідний процес завершується і всі субсидії з травня будуть виплачуватися громадянам виключно у готівковій формі», - сказав Музиченко.

Він підкреслив, що отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. При цьому якщо субсидіант має рахунок в Ощадбанку, то він може розраховувати на ці кошти уже зараз. «Тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити», - додав Музиченко.

Нагадаємо, 14 квітня уряд ухвалив рішення, яким переглянуто окремі критерії надання житлових субсидій для забезпечення адресного підходу при наданні державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів. Зокрема, уточнено вимоги матеріального та майнового характеру під час призначення житлових субсидій у частині: здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів тощо.

Переоформити субсидію на наступний опалювальний період можна протягом 5 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: