50-ліття львівського скансену

unnamed

Відкриття інформаційної банерної виставки до 50-ліття Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького і Міжнародного дня музеїв відбудеться о 12 00 у п'ятницю, 21 травня, на площі Ринок.

Про це повідимили у Музеї народної архітектури та побуту у Львові.

Цьогоріч Музей святкує ювілей — 50-ліття від офіційної дати заснування. З цієї нагоди 21 травня, на площі Ринок відкриється інформаційна банерна виставка «НЕ ПРОСТО МУЗЕЙ ПРОСТО НЕБА», що присвячена історії Музею. Під час відкриття виставки представники Музею оголосять про початок благодійної акції збору коштів для реставрації дахів будівель — «Об’єднуємо друзів Музею!». Львів'ян та друзів Музею запросять придбати декоративні ґонтини (дерев'яні планки, з яких складається дах) з традиційними орнаментами та малюнками. Всі зібрані кошти будуть використані для відновлення споруд.

Окрім відкриття виставки до відзначення 50-ліття Музей запланував низку подій, присвячених історії інституції та людям, які її творили: зйомки проморолика, серію подкастів про культурну спадщину, ювілейну конференцію «Персоналії. Традиція. Поступ», кураторську виставку «Небачені фонди. Невідомі історії» що відбудуться восени та інші заходи.

Поява Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького на культурній мапі Львова – результат роботи сотень людей, щиро відданих українській культурі і музейній справі. І 50 років – це не тільки про підсумки, а в першу чергу про великі плани на майбутнє!

Наскрізною метою всіх ювілейних заходів є становлення довірливих стосунків між Музеєм та громадськістю, привернення суспільної уваги до проблем збереження культурної спадщини та засвідчення готовності львівського скансену перейти на якісно новий рівень надання культурних, освітніх, науково-дослідницьких та сервісних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: