Майже 5 тисяч мешканців Львівщини отримали компенсацію втраченого заробітку на самоізоляції

медпрац

З початку пандемії 4766 осіб знаходились на оплачуваній самоізоляції у Львівській  області під медичним наглядом, або перебували в спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на COVID-19, з них 736 осіб – медичні працівники.

Про це повідомили в пресслужбі облдержадміністрації.

«Загалом, управлінням ВД Фонду у Львівській області прийнято на оплату відповідні лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 5,7 млн грн, в т.ч. для медичних працівників – 1,3 млн грн», - сказано в повідомленні.

Така допомога фінансується Фондом соціального страхування України на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11».

Направлення на самоізоляцію під медичним наглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19. Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що сума компенсації втраченого заробітку за період самоізоляції від Фонду складає 50% середнього доходу, незалежного від тривалості страхового стажу, а для медичних працівників – 100% середнього доходу. Фонд соціального страхування України здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: