Невдовзі у Львові запрацюють вісім камер, які автоматично фіксуватимуть порушення ПДР

пдр
Фото (ілюстративне)

З наступного вівторка на деяких вулицях Львова встановлять камери, які автоматично фіксуватимуть порушення ПДР.

Про це розповіли у пресслужбі ЛМР.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, для того, аби зрозуміти, де краще поставити камери, визначили локації, на яких часто фіксувались ДТП.

«Спершу ми проаналізували всі місця концентрації ДТП за причинами, зокрема порушення швидкості, яке призвело до ДТП. Потім їх подали на погодження. Приїхала група людей, яка обстежили всі локації, і після того, як ми разом їх опрацювали, визначили 8 місць та конкретні опори, на яких будуть встановлюватись ці камери», - розповів Білий.

Передбачається, що повноцінно камери запрацюють у червні, а їх кількість на місцях залежить від ширини вулиці та умов.

«Наприклад, на вулиці Василя Стуса – 2 камери, тому що там є травмвайна колія посередині, тому не можна однією охопити все. Вулицю Княгині Ольги – також оснастять 2 камерами у кожному напрямку. На Стрийській камери будуть на двох адресах, а також на вул. Володимира Великого і на вул. Шевченка дозволяється по одній камері, які можуть повністю охопити проїжджу частину», -пояснив посадовець.

Заступник також розповів, як працюватиме вся система.

«Камери замірятимуть швидкість, фіксуватимуть та передаватимуть відповідну інформацію, зокрема номер автомобільного засобу та коротке відео порушення департаменту патрульної поліції. Після цього працівники заповнюють постанову, яка генерується, і відправляють її у бази та за адресою реєстрації власника транспортного засобу».

Андрій Білий додав, що це вперше в Україні встановлюються камери, які купувало не місто, а держава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: