Стало відомо, хто може замінити Степанова на посаді міністра охорони здоров’я

36639a5-lyashko-victor-755
Фото: МОЗ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує призначити новим міністром охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила народна депутатка Ольга Стефанишина.

«Щойно надійшло подання прем’єр-міністра України щодо призначення міністра охорони здоров’я України.

Віктор Ляшко, без сюрпризів.

Сьогодні невідкладно розглядаємо це подання на засіданні комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, трансляція буде на сторінці комітету», – написала Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, Верховна Рада України на позачерговому засіданні у вівторок звільнила Максима Степанова з посади міністра охорони здоров‘я України.

Віктор Ляшко є заступником міністра охорони здоров'я і головним державним санітарним лікарем України.

Народився 24 квітня 1980 року в селі Осова на Рівненщині. 2003 року закінчив медичний університет ім. Богомольця.

2003-2010 рр. – працював в санітарно-епідеміологічній службі в Київській області. Пізніше перейшов до МОЗ, почавши роботу головним спеціалістом, ставши врешті директором департаменту СЕС України. З 2013 року до початку 2014 року був керівником Київського обласного лабораторного центру СЕС.

З 2014 року по лютий 2018 року – голова ГО «Інфекційний контроль в Україні». За цей час організація реалізувала грантовий проєкт «Розробка та впровадження оптимальної моделі амбулаторного лікування хворих на туберкульоз та їх соціального супроводу, як ефективний спосіб покращення результатів лікування туберкульозу в Україні». А з 2015 по 2018 виступав консультантом з питань громадського здоров'я в «Реформі ВІЛ-послуг в дії» — проєкті USAID. Крім того, з 2014 до 2016 року Віктор Ляшко був одним з експертів Реанімаційного пакета Реформ.

У 2018 році Віктор Ляшко був членом громадської організації «Платформа здоров'я». І в тому ж 2018 році Віктор Ляшко повернувся на державну службу, зайнявши пост заступника генерального директора Центру громадського здоров'я при Володимирі Курпіті.

24 грудня 2019 року Ляшка призначили заступником міністра охорони здоров'я України Зоряни Скалецької. На цій посаді він брав участь в евакуації громадян України з охопленого епідемією sars-cov-2 covid-2019 міста Ухань в Китаї, регулярно озвучував останні відомості про цю евакуації засобам масової інформації.

З 11 березня 2020 – головний санітарний лікар України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: