У Білорусі військовий літак розбився серед житлових будинків

image(1)

В білоруському місті Барановичі розбився військовий літак Як-130. Внаслідок катастрофи обидва пілоти літака загинули.

Про це повідомляє БЕЛТА.

«При виконанні навчально-тренувального польоту екіпаж виявив технічну несправність. Проявивши мужність і героїзм, пілоти прагнули відвести літак від населеного пункту», – коментують чиновники Міноборони Білорусі.

Втім, як можна помітити з опублікованих фото, літак впав серед житлових будинків й осколками пошкодив двоповерхівку. Інформації про жертви серед цивільних не надходила.

В оборонному відомстві також додають, що обидва льотчики після катапультування загинули, але точних причин цього не називають.

«Переконавшись, що траєкторія падіння літака перебуває поза зоною житлових будинків, льотчики катапультувалися»– зазначили в міноборони країни.

Натомість оглядачі припускають, що причиною смерті могло стати те, що пілоти катапультувалися з надто малої висоти й літак при цьому був нахилений.

За словами очевидця, в небі летіла ланка з чотирьох літаків, а потім почувся хлопок та з'явився дим з району приватної забудови.

Пізніше місце аварії облітав вертоліт.

Очевидці також кажуть, що далі по маршруту посадки на авіабазу розташована нафтобаза, тож льотчики могли вирішити направити машину у порівняно незабудований район.

Білоруські медіа пишуть, що демонстраційні польоти літаків планувалися на майбутньому святкуванні 150-річчя Барановичів. Згодом всі святкові заходи скасували.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: