У Львові прооперували 5-річну дівчинку, в якої одна ніжка була коротшою за іншу

187232341_3759184330877903_7470329073128541282_n
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Львівські ортопеди провели операцію 5-річній Софійці, у якої вроджений звих лівого стегна, тому одна ніжка у неї була на три сантиментри коротшою за іншу і дитині доводилось носити тяжке спеціальне взуття, аби не кульгати.

Про це розповіли у обласній Дитячій Клінічній Лікарні «Охматдит».

Дівчинку із вродженим звихом лівого стегна лікували вдома, ефект від цього був, однак стегнова кістка за певний час деформувалась, а хвора ніжка вкоротилась на 3 сантиментри. 5-річна Софійка почала кульгати і їй довелось взувати важке спецвзуття із компенсатором.

За словами завідувачки ортопедичним відділенням медзакладу Злати Кузьо, лікарі вирівняли довжину ніжок шляхом блокування зон росту довшої ніжки і вплинули на деформацію методом епіфізіодезу (це така дитяча ортопедична хірургічна процедура, спрямована на зміну або зупинку росту кісток).

За півтори року коротша ніжка наздожене довшу і деформація виправиться.

«Софійку прооперували вчора, а вже сьогодні, на 2-ий день після операції, малечу вже поставили на ніжки, завтра вона впевнено ходитиме. Лікарка дівчинки каже, що гвинтики заберуть згодом, коли ніжки будуть однакової довжини. А завтра-післязавтра випишемо Софійку додому», - йдеться у повідомленні.

Операційна команда: ортопеди Олександр Корольков, Злата Кузьо, Оксана Колодій, інтерн Назар Росоловский, операційна медсестра Таня Качмарик, анестезистка Галя Хитрень, анестезіологічний супровід - Оксана Гаврилишин і лікар-курсант Юля Банковська, молодша медсестра Оксана Врубльовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: