Єдина в регіоні Червоноградська збагачувальна фабрика уже три тижні без електроенергії

188915_4e71beba79658470b37d2d6c39474534_960x380_0
Фото з відкритих джерел.

Через боги майже сім сотень працівників не отримали зарплати за березень. 

Через боги майже сім сотень працівників не отримали зарплати за березень.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

Працівники Львівської вугільної компанії перекрили дорогу, через яку з підприємства можуть вивезти шлам – продукт, який залишається після збагачення вугілля.

«Ми боїмось, якщо почнуть вивозити шлам, то підприємство закриють. А це єдина збагачувальна фабрика у регіоні», — повідомила голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників ПАТ «Львівська вугільна компанія» Наталія Барна.

«З 27 квітня фабрика не працює, бо відключили електроенергію. Нас перевели на дві третини ставки через простій не з вини працівників. А що таке дві третіх? У нас і так невисокі зарплати – в середньому вісім тисяч гривень, — каже Наталія Барна. — Зарплату за березень нам досі не виплатили. Коли виплатять і коли фабрика відновить роботу нам не кажуть. Керівництво каже, що у них немає коштів на погашення боргу за електроенергію, бо ДП «Львіввугілля» не розраховується з нами за збагачене вугілля. «Львіввугілля» не має зараз коштів, аби погасити заборгованість перед нашою фабрикою. «Львівенергозбут» у свою чергу не хоче відновити нам енергопостачання, поки не буде погашена заборгованість».

«При цьому через те, що збагачувальна фабрика не працює, потерпає і саме «Львіввугілля». Як розповіла «Еспресо.Захід» голова Незалежної профспілки гірники Червонограда Мирослава Кафтан, з шести шахт підприємства чотири видобувають вугілля, яке потребує збагачення. Відповідно, якщо збагачувальна фабрика не працює, вугілля цих шахт не реалізовується. «Якщо вугілля не відвантажуватиметься, то у нас знову не буде коштів на виплату зарплати. Це замкнене коло», – каже Мирослава Кафтан.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: