Депутати не дали кошти на вертолітний майданчик у Львові

IMG_8695-1-696x464

Депутати Львівської міської ради не погодили виділення коштів на вертолітний майданчик, який мають облаштували біля лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Напередодні сесії медична комісія підтримала виділення коштів, натомість бюджетна – не погодила.

«Нас запевняли, що вертолітний майданчик лікарня збудує за власні кошти, тепер ми «забиваємо» його у стрічку. Ми тоді не голосуємо за цю ухвалу. Я б хотів щоб ми на наступному засіданні почули у скільки нам обійшлося утримання цього вертольоту, скільки хворих було врятовано, чи була потреба їх везти, чи можна було доправити в сусідню лікарню. Давайте спочатку це все проаналізуємо», - заявив під час обговорення керівник фракції ЄС Петро Адамик.

Така позиція обурила міського голову Андрія Садового.

«Єдина лікарня, яка в Україні може приймати ургентних хворих, використовуючи авіацію і маючи стоянку, це лікарня швидкої допомоги. Так би мало бути у всіх закладах. Ми сьогодні там не можемо тримати гелікоптер. Він може прилетіти, вивантажити і летіти далі. У нас дислокація наразі на летовищі. З точки зору життя людини, важливо, щоб це було там на місці. Чому ми проти, щоб підняти можливість врятувати життя людей ще на один рівень? Дебати на цю тему виглядають некоректно, бо мова йде про здоров`я людини. Ця стоянка буде використовуватись постійно, а ми дебатуємо, чи її робити. Друзі, схаменімось», - заявив міський голова.

Нагадаємо, йдеться про перший вертолітний майданчик для термінової госпіталізації хворих у важких станах, який мають збудувати біля найбільшої лікарні інтенсивного лікування у Львівській області – лікарні швидкої допомоги Львова.

У підсумку, депутати не підтримали виділення коштів.

Вони також не погодили створення міської інформативно-комунікаційної програми «Запитай у лікаря» на 2021-2022 роки.

Ця програма мала б допомогти інформувати мешканців про медичні послуги і заклади охорони здоров’я, які їх надають а також дати можливість отримати консультації і роз’яснення з медичних питань.

«Кожен сімейний лікар має бути на контакті 24 години. Це фізично неможливо, тому маючи таку окрему медичну лінію, ми зможемо допомогти лікарям, які працюють в непростих умовах. Там мають працювати фахівці, лікарі. Львів`яни в будь-який час доби повинні мати можливість отримати фахову консультацію», - пояснив Андрій Садовий.

«Якщо ЛШМД ще потрібні кошти, то краще подавайте бюджетні запити  У нас є прекрасна «Гаряча лінія Львова». Замість того, щоб давати 2 мільйони на цю програму «Запитай у лікаря», давайте краще зробимо подкаст в «Гарячій лінії Львова» і дофінансуємо її», - заявив Петро Адамик.

Зрештою, депутати перенесли розгляд ухвали на наступне засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: