Львів просить надати органному залу статус академічного

DSC_4932

Депутати Львівської міської ради звернуться до Мінкульту з проханням надати Львівському будинку органної та камерної музики статус академічного.

Як зазначають депутати, Львівський будинок органної та камерної музики за понад 50-річну творчу діяльність має в своєму доробку унікальні та безцінні творчі практики, творчі зв’язки з великою кількістю відомих музикантів та з практично усіма концертними установами по всій Україні, а також із інших країн світу. За час існування та діяльності Львівського будинку органної та камерної музики було проведено такі мистецькі події, як музичні фестивалі «БахМаратон», «ЛюдкевичФест», щорічний «Львівський міжнародний органний фестиваль», «Фестиваль давньої музики у Львові», «БарвінськийФест», Leopolis Baroque Fest, Фестиваль «Діапазон», дитячий хоровий фестиваль «Співаймо канон», фестиваль «Жайвір скликає друзів», а також концерти виконавців світового рівня.

Львівський будинок органної та камерної музики неодноразово ставав місцем проведення концертів Національної заслуженої хорової капели «Думка», Національного хору ім. Г. Верьовки, Муніципального академічного камерного  хору «Київ», заслуженої академічної хорової капели «Трембіта», хорової капели «Дударик». У стінах органного залу відбулись прем’єри творів лауреата Шевченківської премії Богдани Фроляк, світові прем’єри композитора Річарда Моріарті (США), Емануеля Сікори (США), та ще понад 30 іноземних композиторів у рамках унікального проекту звукозапису світових прем’єр у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: