Мінюст продає львівську колонію № 48 двома лотами

2e89f24c9fe3706e
Фото Суспільне.

Львівську виправну колонію №48, що розташована на вулиці Хуторівка, виставили на продаж. Аукціонів є два — продають майно на вулиці Хуторівка, 2 та Хуторівка, 4.

Про це повідомляє Суспільне.

Стартова ціна майна за адресою Хуторівка, 2 — 132 мільйони гривень. А майна на вулиці Хуторівка, 4 — 3 мільйони.

«У нас два лоти. Один із них — дуже велика земельна ділянка, на якій розташоване наше майно. Ми розраховуємо, що у інвесторів буде цікавість саме до такого об’єкту, який розташований в місті. Другий лот — невеличкий об’єкт. Він також може бути комусь корисний, в кого є бізнес і розраховує або його розширювати, або на цьому об’єкті щось для себе буде розвивати», — каже заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Площа виправної колонії № 48 понад 11 гектарів. Заклад не працює з 2018 року.

За цей час, за словами заступниці міністра юстиції, витратили 20 мільйонів гривень із державного бюджету на утримання, а також, аби здійснити виплату колишнім працівникам.

У майбутньому на цій території точно не збережуть колишній профіль, каже начальник регіонального відділення Фонду держмайна Владислав Калинець.

«Потенційний інвестор, виходячи із містобудівної документації, яку він пізніше буде погоджувати на рівні земельної складової і буде прийматися рішення вже ним. Коли буде переможець, стане відомо в якій формі цей об’єкт може бути далі сформований і як може бути використаний», — говорить начальник регіонального відділення Фонду держмайна Владислав Калинець.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев каже, рішенням міськвиконкому зафіксовано, що під забудову на цій території можуть виділити 25 % від загальної території.

Економіст Ростислав Слав’юк вважає, що ризиком під час продажу колонії є недооцінена вартість. Також він каже, варто було б оголосити певні умови для потенційного інвестора.

«Продаючи інвестору цю територію, краще було б ставити умови. Наприклад, що він в заміну на ті кошти будує щось нове для міста, для області. Якщо так робити, то більш гарантовано, що буде якийсь компенсаторний сценарій», — пояснює економіст Ростислав Слав’юк.

Аукціон із продажу майна Львівської виправної колонії №48 – відбудеться 3 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: