Реєстр корупціонерів в Україні поповнили дві сотні депутатів

корупція
Фото: depositphotos.com

У січні нинішнього року Національне агентство з попередження корупції внесло до Реєстру корупціонерів відомості про 520 осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Про це в середу, 19 травня, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначено, що 126 осіб притягнуто до кримінальної та 394 – до адміністративної відповідальності. Серед них 200 депутатів місцевих рад, 24 чиновники місцевого самоврядування, 28 працівників Нацполіції, 20 держслужбовців, 20 присяжних.

Їх викрили у пропозиції, обіцянці або наданні неправомірної вигоди (82); прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди (17); зловживанні впливом (12); присвоєнні, розтраті майна або заволодінні ним (7); підкупі працівника підприємства, установи або організації (5); зловживанні владою або службовим становищем (3).

Також у списку правопорушники, які несвоєчасно подали декларації за минулий рік (370) або порушили вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (22).

Усього з початку року до Реєстру внесено 2343 записи. Зараз у переліку 36 818 записів, з них 5970 – за кримінальними корупційними правопорушеннями і 12 875 – за адміністративними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: